Thursday, January 5, 2017

Sapa nak jumpa Siti Nurhaliza boleh join Basic Makeup Workshop with ANS Beauty

Assalamualaikum..

I percaya semua orang dalam dunia ni dilahirkan cantik cuma masalahnya disini macam mana kita nak carry diri kita jadik cantik. Beeeeetul. Sebab tu kekadang kita tengok ada orang lepas make over terus Siti Nurhaliza. Macam I ni kalau kerja kilang pon bahagian Warehouse tolak barang je kot? Maksudnya dekat sini bukan la kerja tolak barang tu tak cantik. Taaaak. Semuaaaa cantik tapi tak pandai nak bagi diri nampak cantik je. Paham? Ha, lepas ni jangan nak bahasakan I cakap I kutuk pekerja kilang pulak. Tampar kang. Ok sambung balik cerita. I ni pon bak kata Anonymous dulu, ‘Muka ala kadar je’. Ye memang betul I muka ala kadar tapi sebab pandai bermekap sikit-sikit tuuuu la dari muka I jenis ala kadar bertukar macam sekarang dengan bantuan Transbella dan ANNESURAYA SKINCARE of coz. Hahaha. Nak jadik cantik and presentable pon ada cara macam mana. Apa nak kena pakai and macam mana nak make up. Make up pon tak perlu ada barang make up complete and mahal-mahal semua tu. Cukup dengan basic thing. Kita pon takde la setiap kali keluar nak make up macam nak buat Show semua tu. Tak. Simple but nice. Tak makan masa yang lama, tak perlu banyak tools tapi bila kita tau cara nak pakai foundation, shading sikit-sikit, macam mana nak draw kening tu, kita dah boleh nampak cantik. Kan?


.Basic Makeup Workshop with ANS Beauty. Make up by Lindaus and Elulue


Sebab I and ANS Beauty prihatin bab cantik-cantik dan penampilan ni so haritu masa lepak-lepak dengan Kelab Wanita ANS kitorang came out with this idea. Why don’t kita buat Basic Make Up Class? Semua orang boleh join. Kat sini nanti Linda and Iman akan demo and praktikal sama dengan korang semua and tunjuk macam mana cara nak buat basic make-up. Siapa yang I cadangkan datang Work Shop ni? Semuaaaaa wanita yang ada rasa nak improve diri supaya lebih presentable. Tak kisah la kerja apa, apa warna kulit, berapa usia and apa pon latarbelakang. Semua boleh join. Yuran pon tak mahal. RM200.00 korang akan disediakan classroom di tempat yang cantik dan berhawa dingin gittew. Kita buat dekat Kinrara Golf Club, Puchong. Kita akan sediakan Hi-Tea sekali lepas tu setiap orang akan dapat Goodies Bag yang bernilai lebih dari RM100.00. Nanti dalam tu kitorang akan bagi 1 set ANNESURAYA SKINCARE, sample size two tone color of NARS Foun-die-tion (bak kata Coco Crunch), Sponge and a few barang-barang dari sponsor lain. Yang ni nanti I akan update dari masa ke semasa.

Apa yang korang perlu bawak?

Bawak diri obviously (haha), lepas tu bawak la apa je yang barang make-up yang korang ada macam Moisturizer, Primer brush yang basic-basic, Foundation, Loose Powder/Compact Powder, Eye-Shadow, Eyebrow Pencil, Spoolie (berus kening), Shading Powder/Liquid, Blusher, Highlighter and Lipstick. Kata la kalau takde takper, jangan bersedih hati. Nanti kita boleh la share a bit here and there barang dari our make-up artist.

Sebab apa kena join kelas ni

Sebab kita buat Demo and Praktikal sekaligus. Ada jugak kelas yang buat Demo je. Tak best kan? Kalau macam ni baik belajar dalam Youtube je. Kelas kitorang ni, kiter buat Demo and Praktikal sekali. Nanti Linda and Iman akan round la dari sorang ke seorang untuk check macam mana korang punya make up and ajar terus on the spot so dari situ kita tau lebih detail macam mana nak make up dengan cara yang betul. Korang boleh tanya terus soalan pada mereka. So nanti datang la dengan naked face nanti balik tetiba jadik cantik. Terus sampai rumah main pondok-pondok. Hahaha. Jom kita tengok hasil make-up dari Linda and Iman.


Make up by Elulue


Make up by Elulue 



Make up by Elulue 



Make up by Linda




Make up by Linda


Cantik kan? Simple tapi nice. Dorang pon memasing sekarang ni tengah membina career dalam Industri Permekapan. Permekapan? Persolekan la! Hahaha. Linda dulu ikut Production House Shooting. Ramai Artis dia dah mekap. Sekarang ni dia malas dah nak ikut Production House sebab dia dah eksyen. Haha. Tak la, sebenarnya sebab dia senang bergerak sendiri. Iman Hatta (Elulue) pon now follower IG tak belas ribu pulak kan? Ramai suka hasil make up dia and Iman selalu make up untuk Atita Haris. Tita pon now dah pandai mekap sendiri. Belajar dari Si Iman ni la.

So if korang rasa interested nak join, boleh secure seat dengan I. WhatsApp 0129184042 ok? Book your seat ASAP sebab kita tak banyak tempat. Memang buat small group je. Nak dalam 30 orang macam tu je. First come first serve basis. Sapa nak, bayar fee’s lepas tu dah boleh senang hati bergembira goyang tetep and tunggu je 21.1.2017 kita jumpa dekat Kinrara Golf Club. I, Anny and ANS Beauty team pon akan berada di sana jugak. So kita boleh jumpa dan beramas mesra disana. Mana-mana readers yang nak sangat jumpa Siti Nurhaliza korang ni, boleh la jumpa dekat sana nanti. Ok? 

Last sekali, I open jugak pada readers yang nak sponsor anything to the event, boleh whatsApp I jugak. Nanti I belanja review dalam blog I yang total view 7 juta lebih ni. Hehe. Kira berbaloi la kan sponsor? Nanti dapat promote barang sekali dekat blog ni.

-eNd-

2 comments:

cikkyra blogspot said...

wahh cantiklah siti nurhaliza ni. hehe

Chooyaya! said...

cikkyra : tenkiuuuuuu (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...